Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Espectacular gebrada severa al Priorat

dissabte, 27 de desembre de 2014
La boira, el vent i el fred, són els ingredients necessaris per a què es formi aquesta gebrada que a còpia de hores i hores es va acumulant fins a  formar espectaculars banderoles, sempre en la direcció d'on ve el vent, per això totes les puntes estan en la mateixa direcció. Quan l'acumulació del gel sobre les branques o sobre qualsevol superfície es prou llarga que forma banderoles de diversos centímetres, és gebrada severa (en castellà cencellada severa o dura) i que pot arribar a trencar les branques dels arbres, les línies telefòniques o altres.

Imatges @Meteopallars
Dia de Nadal de 2014 al Priorat, a uns 15 km. en línia recta del mar.

1 comentaris:

Mariscal Tro ha dit...

FENOMENAL AMICS!

"El gel s´ensuma d´on ve el vent i s´en va a trobar-lo".

Imatges pures.simples i pures.

Molt bones festes del vostre amic.
Josep Maria Gasca

Mariscal Tro

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP