Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

La vila ducal de Montblanc

dissabte, 20 de desembre de 2014


La vila ducal de Montblanc (Conca de Barberà - Tarragona) és una de les viles medievals més importants de Catalunya i un dels conjunts històrics més bells que es poden visitar al cor de la Ruta del Císter.  Té el títol de vila ducal des de 1387 i està declarat Conjunt Monumental i Artístic. Hi passa el riu Francolí i està enmarcat per la Serra de Miramar i les muntanyes de Prades, a pocs quilòmetres es troba el monestir de Poblet, Patrimoni Mundial de la Humanitat.
A més a més de les muralles construides en temps de Pere el Cerimoniós, destaquen diversos edificis civils i religiosos, entre ells la Església de Santa Maria de la qual en veieu gairebé totes les imatges d'aquest reportatge.
I si tot l'any es bonic veure Montblanc és durant la Setmana Medieval quan esclata plenament i els carrers s'omplen de gent i festa, amb una ambientació molt ben lograda i on el seu punt àlgid és la representació de la llegenda de Sant Jordi.

Més informació:
Montblanc
Setmana Medieval

Imatges @Meteopallars
Tardor 2014

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP