Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Tarraco Arena Plaça

dimecres, 17 de desembre de 2014


 


La Tarraco Arena Plaça (TAP), antigament plaça de braus, és un espai protegit com a bé cultural d'interès local. La plaça de toros es va construir l'any 1883 obra de l'arquitecte Ramon Salas i Ricomà. Actualment és propietat de la Diputació de Tarragona, la qual va impulsar l'any 2006 una remodelació i rehabilitació que finalitzà l'any 2010 afegint una cúpula retràctil i adoptant l'actual nom. Amb un aforament màxim de 10.800 persones i una capacitat de 9.500 persones és l'espai polivalent cobert més gran de la província de Tarragona.

Des de l'any de la seva construcció fins avui, la plaça de braus de Tarragona ha estat escenari d'espectacles i festivals de tota mena: curses de braus, circ, teatre, festivals, concerts, sardanes i manifestacions folklòriques diverses. Actualment ja no té ús taurí i serveix per a esdeveniments culturals, esportius i d'oci de gran format. Cada dos anys és l'escenari del Concurs de Castells de Tarragona.

Agraim al col·lectiu #Clikcat les facilitats donades per fotografiar la TAP i per la realització dels tallers de fotografia solidaris amb la Marató de TV3.

Imatges @Meteopallars

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP