Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

15 de gener de 2015 Arriben canvis

dijous, 15 de gener de 2015
Arriben canvis a la vista, en poques hores la situació canviarà radicalment. Després de molts dies d'anticicló, amb sol, inversió tèrmica, temperatures mínimes baixes a les valls, migdies més o menys suaus, avui és el darrer dia d'aquesta situació. Per demà, nevades, vent, i molt fred que arribarà els propers dies, l'hivern es deixarà sentir. Consulteu els avisos del Servei Meteorològic de Catalunya i sigueu prudents a l'hora de fer activitats a alta muntanya.

Les temperatures mínimes avui han estat al voltant dels -4,5ºC al fons de les valls, dels -1ºC a mitja muntanya i també al voltant dels -4ºC a alta muntanya. Destaquem els -9,4ºC a la Pica d'Estats, la estació meteorològica més alta de Catalunya. Les temperatures màximes han arribat als 12ºC al fons de les valls, entre 6ºC i 9ºC a mitja muntanya i al voltant de 0ºC a alta muntanya i una màxima de -5ºC a la Pica d'Estats.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP