Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

El santuari del Tallat, un dels grans miradors de Catalunya

dimarts, 13 de gener de 2015El santuari del Tallat situat a la serra del Tallat, és un antic santuari, avui restaurat, situat a 787m d'altitud a la Conca de Barberà al límit amb l'Urgell. El lloc és un magnífic mirador de la Conca de Barberà, l'Urgell i la Segarra, però també en dies clars s'albiren els Pirineus, el Montsec i, fins i tot, l'Aneto. Al santuari gòtic que data del segle XIII i que segles més tard va esdevenir priorat, es venera la Mare de Déu del Tallat, i s'hi celebren aplecs.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP