Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

10 de febrer de 2015 Dies estables

dimecres, 11 de febrer de 2015
Dia radiant amb sol i fred a les valls, amb inversió tèrmica i temperatures més suaus a migdia a les valls.
Les temperatures mínimes han estat al voltant dels -7ºC al fons de les valls, -10,2ºC al refugi del Fornet a l'alta vall d'Alós d'Isil, mentre que eren de -3ºC i -4ºC a alta muntanya.
Les temperatures màximes han estat amb valors de 11ºC a 14ºC al fons de les valls, entre 4ºC i 8ºC a mitja muntanya i entre 0ºC i 4ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP