Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

4 de febrer de 2015 Temperatures molt fredes

dimecres, 4 de febrer de 2015


Fotografis de Portainé cedides per FCG

Després d'uns quants dies de nevades continuats, ara arriben les temperatures gèlides i farà fred, molt de fred els propers dies. Tot i així, avui les nevades més destacades s'han donat a cotes baixes i llocs on no és habitual com ara Lleida i el pla, i molts pobles de les comarques tarragonines, gairebé fins a tocar de la costa.

Avui destaquem les temperatures gairebé sota zero durant tota la jornada a pràcticament tota la comarca. Només Sort amb una màxima de 2,8ºC però una mínima de -1,1ºC. La resta de dades que hem vist totes negatives al llarg del tot dia, que sumat al vent que bufa fa que les temperatures de sensació siguin realment molt fredes.
Les màximes a llocs com ara Esterri d'Àneu -0,4ºC, pero a llocs una mica més elevats les màximes són de -5ºC i a alta muntanya entre -10,9ºC i -8ºC. Les temperatures mínimes han estat entre -6ºC a Esterri d'Àneu i -1ºC a Sort, al voltant dels -7ºC a mitja muntanya i al voltant de -15ºC a alta muntanya. Veritablement fred.
A hores d'ara les temperatures de sensación a les valls ronden els -5ºC els -12ºC a mitja muntanya i valors molt més baixos a alta muntanya. Aneu amb compte.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP