Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Dia Internacional dels boscos #IntlForestDay

dissabte, 21 de març de 2015

Coma de Burg

Avui és el Dia Forestal Mundial, el dia Internacional dels Boscos. Al Pallars Sobirà i al Pirineu en genral, podem gaudir d'alguns dels boscos més bonics i emblemàtics de Catalunya, el bosc del Gerdar, el bosc de Virós, el bosc de Conangles, entre d'altres, molts d'ells protegits i esperem que la seva conservació perduri al llarg dels segles. Amb els boscos i amb les muntanyes no es juga. Us deixem una petita recopilació de la meravella dels boscos pirinencs.
Imatges @Meteopallars 
Tots els drets reservats.
Bosc de Dorve

Bosc de Port Ainé

Vall d'Isil

Bosc de Virós (Vall Ferrera)

Bosc de Conangles (Val d'Aran)

Bosc de Conangles

Bosc de Conangles

Isavarre

Bosc del llamps - Mont Caubo


Bosc del Gerdar

Vall d'Unarre

Bosc de Conangles

Bosc de Conangles

Bordes de Lapre - Vall d'Isil

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP