Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Gebre per a celebrar el #DMM2015

dilluns, 23 de març de 2015

Per a tots vosaltres la nostra felicitació del DIA MUNDIAL de la METEOROLOGIA amb una petita mostra de la col·lecció de gebrada blanca i gebrada severa.
Avui 23 de març se celebra el Dia Meteorològic Mundial arreu del món, el lema d'enguany és "Del coneixement climàtic a l'acció per al clima".
Des d'aquest racó del pirineu català, com a observadors i vigilants del Servei Meteorològic de Catalunya, us desitgem a tots/totes feliç dia.
 
Imatges @Meteopallars

Podeu veure els anys anteriors:
DMM 2014 http://meteopallars.blogspot.com.es/2014/03/nuvols-per-celebrar-el-dmm.html
DMM 2013 http://meteopallars.blogspot.com.es/2013/03/postals-de-neu-del-pirineu-de-lleida-dmm.html

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP