Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Cirrus uncinus, vertebratus e intortus

dimarts, 21 d’abril de 2015
Ci vertebratus

Ci intortusCi uncinusEls Cirrus (Ci) són núvols alts, és a dir, se situen entre els 8.000 i 12.000 metros d'altitud, normalment es veuen de color blanc i presenten aspecte fibrós o filamentosa. Poden presentar molta varietat de formes però sempre són fàcilment identificables, normalment es veuen sobre el fons del cel blau i són inofensius. Tot i que la progresiva aparició de cirrus que es van compactant poden anunciar canvi de temps properament.

Dels tipus de Cirrus que hi ha, en aquestes imatges podem veure:
Ci Uncinus, és una espècie de cirrus en forma de coma, i que normalment dibuixen com un ganxo i són els que recorden amb més claretat els cabells de una persona.
Ci vertebratus, és una varietat de cirrus que pel seu aspecte recorden, les vértebres, costelles o esquelets d'un peix.
Ci intortus, és una altra varietat de cirrus en què els seus filaments estàn corbats molt irregularment i semblen recargolats de forma capriciosa.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP