Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Arriben uns dies càlids

diumenge, 10 de maig de 2015

En el que portem del mes de maig a Esterri d'Àneu les mínimes han estat entre valors de 5ºC a 11ºC i les màximes per sobre dels 20ºC tots els dies, inclús s'han arribat als 27ºC en un parell de jornades. Sembla que els propers dies les temperatures podrien ser més altes doncs una bombolla d'aire càlid entrarà en les properes hores i afectarà gairebé tota la setmana. Anirem veient com queden les temperatures.

El diagrama previst per als propers dies a Esterri d'Àneu ens indica temperatures altes i una forta davallada prevista per al divendres. Tanmateix també absència de precipitacions.
http://modeles.meteociel.fr/modeles/gens/runs/2015051000/graphe3_0000___-1.1175_42.629722_.gif

Si pugem a mitja muntanya com ara les Planes de Son les temperatures de maig fins ara no han estat gaire altes, mínimes entre 3ºC i 8ºC i màximes entre 15ºC i 18ºC i arribant als 21ºC en dues jornades.

Temperatures actuals a les 10h d'avui diumenge 10 de maig:
Esterri d'Àneu: 17,3ºC
Pica d'Estats: 5,6ºC
Refugi Gall Fer: 14,2ºC
Refugi Fornet: 12,9ºC
València d'Àneu: 15,7ºC
Port Ainé: 15,3ºC


Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP