Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Vistes panoràmiques des de la serra de Llaberia

dimarts, 16 de juny de 2015

Vistes des de la Serra de LlaberiaLa serra de Llaberia es troba entre el Priorat, Baix Camp i Ribera d'Ebre, forma part de la serralada prelitoral tarragonina i és un indret fabulós per les seves vistes i les seves excursions. Es un espai natural protegit amb grans valors naturals, entre les Muntanyes de Prades i les muntanyes de Tivissa-Vandellòs. En formen part la serra de Llaberia, la serra de Montalt i la Mola de Colldejou. El cim de la Miranda i la Mola són dos dels cims més emblemàtics visibles des de gran part del Camp de Tarragona, es veuen perfectament des de Tarragona capital.


A la serra de Llaberia, ben a prop del cim de la Miranda es troba un dels radars del servei meteorològic de Catalunya.
Imatges @Meteopallars
Primavera 2015

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP