Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Tempestes d'estiu a Esterri d'Àneu

dissabte, 22 d’agost de 2015
Durant el dia d'avui dues tempestes han passat per sobre d'Esterri d'Àneu, amb llamps, trons i aigua, tot i que de curta durada. Però les nuvolades han anat passant al llarg de tota la tarda, són les que corresponen aquestes imatges, impresssionants cumulonimbus s'han deixat veure i cels que s'han enfosquit com podeu veure a les fotografies.
Imatges @Meteopallars

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP