Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Un dia a Ivars d'Urgell

divendres, 14 d’agost de 2015Ivars d'Urgell, a la comarca del Pla d'Urgell (Lleida), és troba situat a 265m sobre el nivell del mar, envoltat de camps agrícoles i amb immenses vistes doncs ens trobem en el pla de Lleida, al fons es veu tota la serra del Montsec. Però si per alguna cosa és conegut aquest municipi és, sens dubte, per l'estany d'Ivars i Vila-sana, un espai natural d'alt interès ornitològic. Aquest estany recuperat és el més gran en superfície de Catalunya, té 156,58 Ha distibuït entre dos municpis: Ivars d'Urgell i Vila-sana. Rep aigües del Canal d'Urgell i desguassa al riu Corb.
En el reportatge us deixem diverses imatges dels voltants i del municipi d'Ivars d'Urgell.
Més informació a: http://www.estanyivarsvilasana.cat/

Imatges @Meteopallars
Primavera 2015

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP