Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Temps de castanyes (castanyes del Bierzo)

dimecres, 28 d’octubre de 2015


Estem acostumats a veure les castanyes al mercat o bé ja torrades a punt de menjar, però quan encara pengen de l'arbre són uns fruits molts atractius, doncs van embolcallats amb un abric de punxes que cubreix pràcticament tota la castanya.
Així de grosses i lluents les hem pogut veure fa uns dies a la zona del Bierzo, terra de castanyes per tot arreu, on tenen una marca de garantía i són de les més apreciades i buscades.
Imatges @meteopallars
Tardor 2015

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP