Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

El castell de Cornatel (El Bierzo)

dimecres, 18 de novembre de 2015

El castell de Cornatel es troba a la comarca del Bierzo, en el municipi de Priaranza del Bierzo a Lleó. Declarat Bé d'interés cultural, el castell es troba sobre un alt rocós al costat del rierol de Rioferreiros i es veu gairebé inaccessible.
Es de suposar que en la seva època va servir com a lloc de vigilància degut a la proximitat de les mines d'or. Va ser abandonat i actualment ha estat restaurat i conté un museu.
Entre Ponferrada i les Médules el veureu a sobre la carretera.

Més informació a: https://es.wikipedia.org/wiki/Castillo_de_Cornatel
Imatges @Meteopallars

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP