Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Les Valls d'Àneu tardor en estat pur #PallarsSobira

dissabte, 21 de novembre de 2015Aquest cap de setmana canviarà el color de les muntanyes i, sobretot, el fred farà acte de presència, donem la última mirada enrere de la tardor i de les postals que ens ha deixat. Sens dubte una de les èpoques més boniques de l'any per a fotografiar els pirineus.
Imatges @Meteopallars
Tardor 2015

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP