Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Nocturnes a Igeldo i Orio #Euskadi

dissabte, 7 de novembre de 2015

Vistes de Getaria i el conegut ratolí amb el seu far


Ermita de San Martín de Orio


Orio i la seva ria
Més imatges de Orio
Coneguda és la nostra passió per Euskadi i, especialment, per la zona de Gipuzkoa. Orio es troba a pocs quilòmetres de Donosti i està separada d'aquesta en el vessant de la costa pel monte Igeldo. Des de l'Igeldo les vistes són impressionants, tot el Cantàbric als nostres peus amb la seva immensitat i també es divisa gran part de la costa basca, Orio, Getaria, al fons Zumaia. Des de l'Igeldo hem comtemplat algunes de les postes de sol més boniques que hem vist mai. Al poble de Orio li entra la ria que forma el riu Oria i es reflecteix en ella.

Imatges @meteopallars
Estiu 2015

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP