Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Noves nevades al Pirineu

dimecres, 25 de novembre de 2015

Les nevades dels darrers dies han transformat el paisatge totalment, en especial, a les cotes altes, a partir dels 1.600m on la neu es present de forma contínua. Aqui us deixem algunes imatges del que hem recopilat. Dades remarcables d'aquests episodis ha estat la davallada important de les temperatures on s'han arribat als gairebé -20ºC a dalt de la Pica d'Estats i pel que fa a les valls valors de -6ºC han estat assolits.Alguns cims del Pallars Sobirà gràcies a Jan Gamarra

Bordes de Noarre
Tuc de la Llança al límit amb la Val d'Aran
Lladorre

Cota de neu aquest matí a les Valls d'Àneu

Webcam del Refugi JM Blanc

Port de la Bonaigua aquest matí. Fotografia de Obaga Activitats

Webcam d'Amitges

Dades precipitació pirineus francesos de @Keraunos France
Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP