Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Visita a les Médulas (El Bierzo)

dimecres, 18 de novembre de 2015
Aquesta tardor hem tingut la oportunitat de conéixer la comarca del Bierzo a Lleó, una zona que ens ha sorprès gratament a l'oest de la ciutat de Lleó, a tocar de Galícia i Astúries. Una de les visites imprescindibles són les Médulas, patrimoni mundial de la Humanitat des de 1997.
Es tracat d'unes restes arqueològiques del que va ser una explotació romana d'or a cel obert, avui dia integrades en el paisatge. Una extraordinària obra d'enginyeria en una terres vermelloses envoltades de castanyers i roures que va a arribar a tenir uns 20.000 homes treballant, la majoria esclaus. La seva explotació va durar uns 200-250 anys i es va abandonar en el segle III.
Des del mirador d'Orellan en podeu tenir una gran vista de conjunt. I no oblideu visitar els seus pobles del voltant, tots ells amb construccions típiques de la zona envoltats de muntanyes.Més informació:
https://es.wikipedia.org/wiki/Las_M%C3%A9dulas
http://www.fundacionlasmedulas.info/

Podeu veure el nostre reportatge de les castanyes del Bierzo: 
 http://meteopallars.blogspot.com.es/2015/10/temps-de-castanyes.html

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP