Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

El comunidor de Santa Maria de la Guàrdia

divendres, 4 de desembre de 2015Santa Maria de la Guàrdia (630m altitud), a Sagàs al Berguedà, es troba en un bell indret enlairat amb grans vistes panoràmiques a 360º i tot i ser una construcció interessant, a nosaltres ens va cridar l'atenció el seu comunidor, en molt bon estat de conservació i des d'on podem veure que la seva funció la deuria fer molt bé donada la seva ubicació, obert als quatre vents i amb vistes a tot l'entorn.

Els comunidors tenen el seu origen en comunir (o fer fugir) les tempestes amb pregàries, sempre es troben al costat de les esglésies. A Catalunya i al pirineu aragonès se'n troben uns quants exemplars, segurament n'hi haurien més però molts han desaparegut o s'han enderrocat. Cada cop que en trobem un li fem un ampli reportatge.

Més informació:
http://meteopallars.blogspot.com.es/2009/11/esconjuraderos-i-comunidors.html
http://meteopallars.blogspot.com.es/2012/04/banyoles-i-porqueres-al-voltant-de.html

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP