Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

La Noguera Pallaresa en ple gener

diumenge, 24 de gener de 2016

Encara que no ho sembli les imatges són d'avui, normalment en aquesta època el riu prop del seu naixement acostuma està ben tapat de neu però enguany tot i que hi ha neu al Pla de Beret però menys que altres anys, la bonança de les temperatures fa que el riu es pugui veure el seu recorregut al llarg de tot el Pla de Beret.
Imatges @meteopallars

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP