Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Museu de la vida rural a l'Espluga de Francolí

dimarts, 5 de gener de 2016

A l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà - Tarragona) és un poble ple de propostes per a visitar, però sens dubte una que no pot passar desapercebuda de cap manera i fins i tot diríem visita imprescindible és una visita al museu de la Vida Rural. Aquest museu etnogràfic, és una fundació, suposa un viatge en el temps i conté un seguit d'objectes relacionats amb la vida tradicional, la cultura, la pagesia, les arts i oficis artesanals i ens proposa un apropament al món rural català. Aquest museu forma part de la Xarxa de Museus d'Etnologia de Catalunya com ara l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu.
Sala amb peces dels costums i tradicions catalanes

Mostra de diorames de pessebres


Sala de carruatges antics

Exposició de bolets, botànica i fauna de la comarca


Imatges: @Meteopallars
Gener 2016
Més informació a: http://www.museuvidarural.com/cainicio

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP