Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Comença la primavera astronòmica 2016

dissabte, 19 de març de 2016
Comença la primavera aquesta propera nit 20 de març a les 5:30h i durarà 92 dies i 18 hores fins el proper dia 21 de juny. En l'equinocci de primavera la durada del dia i de la nit pràcticament coincideixen, i a partir de les aleshores el dies creixen ràpidament.

 La primera lluna plena de la primavera astronòmica és el proper dia 23 de març. El canvi d'hora serà el proper cap de setmana concretament la nit del 27 de març.

De moment els primers dies  la primavera són força hivernals i amb inestabilitat acusada que deixarà pluges i nevades. La temperatura mínima avui a Esterri d'Àneu ha estat de 2,2ºC i la màxima tan sols de 9,7ºC. I al refugi del Gall Fer al bosc de Virós la mínima ha estat de -1,6ºC i la màxima de 2,3ºC. A Port Ainé hi ha ara mateix -0,2ºC.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP