Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Els núvols més curiosos que hem vist mai (Cc Un)

dimarts, 29 de març de 2016El matí de dissabte vam poder admirar unes belles estructures al cel sobre d'Esterri d'Àneu, primer vam veure formar un núvol que adoptava formes curioses i canviants molt ràpidament. Però vam posar el zoom i vam poder veure aquestes estructures que no havíem vist mai. Es tracta de cirrocúmuls undulatus que presenten unes ones característiques de la inestabilitat Kelvin-Helmholtz, formen aquestes ondulacions realment boniques.

Imatges @meteopallars
26 de març de 2016
     

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP