Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Passejant pel bosc del Gerdar

diumenge, 6 de març de 2016El bosc del Gerdar (o també anomenada Mata de València) a l'Alt Àneu és l'avetosa més gran de la península, un bosc de formidables avets que es troba pujant des d'Esterri d'Aneu seguint la carretera del port de la Bonaigua, un bosc molt extens, llar de moltes espècies pirinenques com ara el gall fer, el mussol pirinenca entre d'altres. Dins hi trobareu el refugi guardat del Gerdar, punt de partida de nombroses excursions i travesses, doncs ens troben a l'àrea perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici.
Imatges @meteopallars
Febrer 2016

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP