Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Les falles de Sant Joan a la Guingueta d'Àneu

dissabte, 25 de juny de 2016

Imatges @meteopallars
La Guingueta d'Àneu
Sant Joan 2016

La nit de Sant Joan, a la Guingueta d'Àneu (Valls d'Àneu- Pallars Sobirà) celebra la festa al voltant d'una foguera al costat mateix del llac de la Torrassa. Els fallaires apareixen caminant des de l'altre costat del llac rodejant-lo totalment i iluminant-lo fins a arribar als peus de la foguera on depositen les falles. Mentrestant, els petards i alguns focs iluminen la contrada. Val molt la pena gaudir-ho i si fa una nit tan plàcida i calma com la d'enguany encara molt millor.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP