Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Incendi a la muntanya de Cerbi #VallsdAneu

diumenge, 30 d’octubre de 2016Imatges @meteopallars
Cerbi 30 d'octubre de 2016

Un incendi a la muntanya de Cerbi (La Guingueta d'Àneu) va començar a cremar ahir per la tarda i durant tot el dia d'avui ha anat cremant i encara continua. Segons les informacions que  hem llegit unes 200 hectàrees que probablement encara en seran més, en zones de pastures i a una altitud prou considerable. Durant el dia d'avui diversos helicòpters i dotacions hi estan treballant. Malauradament un incendi en un racó tan perdut del Pirineu i de Catalunya no és pràcticament notícia enlloc, però els veïns de les valls han pogut veure durant tot el dia la columna de fum com tapava el cel Noguera Pallaresa avall. La columna de fum ha estat visible des de molts indrets de Catalunya atès que avui la visibilitat era excel·lent. Esperem que es controli i quedi extingit ben aviat.
Un cop més la nostra admiració als Bombers i equips per la feina que fan.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP